Tilbud Til Skoler

Brobygning

Brobygning er et tilbud til dig, der går i 8., 9. og 10. klasse. Hvis du har lyst til at prøve de grønne uddannelser, har JU Århus forskellige forløb, du kan melde dig til.

Brobygning på JU Århus er ikke fyldt med bøger og klasseundervisning. Vi vil hellere bruge tiden på at vise dig nogle af alle de praktiske ting, vi arbejder med i det daglige. Derfor kommer du til at arbejde med teorien i praktiske opgaver i væksthuset, på gården eller i skoven, så du kan prøve, om det er noget for dig. 

Her kan du se nogle af eleverne fra JU Århus vise deres yndlingssteder på skolen. Under videoen kan du finde det brobygningsforløb, der passer bedst til dig.


 

Sådan bliver du... Gartner
Introduktionsforløb for 8. klasse

Varighed: 2 dage
Uddannelse: Gartner og anlægsgartner

Vær med til at designe dit eget lille haveanlæg i samarbejde med andre elever og afprøv, hvordan man lægger fliser og planter spændende haveplanter. I væksthuset arbejder du med forskellige blomster, stauder og potteplanter, og hvis der er sæson for det, kommer du også en tur i marken, hvor vi dyrker forskellige grøntsager på friland.

 

Sådan bliver du... Landmand/Dyrepasser
Introduktionsforløb for 8. klasse

Varighed: 2 dage
Uddannelse: Landmand, jordbrugsmaskinfører og dyrepasser

Du kommer med på skolens egen gård i Mårslet, hvor du får lov til at arbejde med landbrugets forskellige dyr og maskiner. På gården har vi køer, grise, høns og får - og specialdyr som for eksempel edderkopper, slanger og mus. Det er vigtigt, at du møder op i praktisk tøj, der kan tåle at blive beskidt. Der er nemlig masser at lave på gården.

 

Sådan bliver du... Landmand + et drys skov og natur
Introduktionsforløb for 8. klasse

Varighed: 3 dage
Uddannelse: Landmand, jordbrugsmaskinfører, dyrepasser, skov- og naturtekniker

Du kommer med på skolens egen gård i Mårslet, hvor du får lov til at arbejde med landbrugets forskellige dyr og maskiner. På gården har vi køer, grise, høns og får - og specialdyr som for eksempel edderkopper, slanger og mus. I skov- og naturafdelingen vil der være nogle praktiske øvelser og en lille tur i skoven. Husk praktisk tøj.

Haver Til Maver

Prøv alle jordens uddannelser
Brobygning for 9. klasse

Varighed: 5 dage
Uddannelse: Anlægsgartner, gartner, skov- og naturtekniker, landmand, jordbrugsmaskinfører og dyrepasser

Du får lov til at prøve alle skolens uddannelser, og du kommer blandt andet til at arbejde med køer og grise på gården, slanger og skildpadder i tropehuset, fliser og forskellige planter på anlægspladsen, blomster og potteplanter i væksthuset og skovens træer og buske i skov- og naturafdelingen.

 

Fokus på landbrug & skovbrug
Brobygning for 10. klasse

Varighed: 3 dage
Uddannelse: Landmand, jordbrugsmaskinfører, dyrepasser og skov- og naturtekniker

Du får to hele dage på skolens egen gård i Mårslet, hvor du blandt andet arbejder med landbrugets maskiner og dyr som køer og grise. Du får også lov til at komme med i tropehuset, hvor vi har specialdyr som slanger, edderkopper og gekkoer, og du er med til både praktisk og teoretisk undervisning. Den sidste dag står den på pleje af skovens træer og buske i skov- og naturafdelingen.

 

Fokus på gartneri & anlæg
Brobygning for 10. klasse

Varighed: 2 dage
Uddannelse: Gartner og anlægsgartner

Du får lov til at lave et lille projekt med fliser og planter til haven på skolens anlægsplads, og i væksthuset og planteskolen arbejder du med forskellige blomster, krydderurter og potteplanter. Hvis det er sæson for det, kommer du også med en tur i marken, hvor vi dyrker forskellige grøntsager på friland.