Birgit Bevarer Sin Jobglaede Med Kurser

Birgit bevarer sin jobglæde med kurser

44-årige Birgit Thorsager Pluszek er graver på Rødding Kirkegård. Det har hun været i 10 år, men hun er stadig lige så glad for sit job, som hun var, da hun begyndte.

I anlægshallen på Jordbrugets UddannelsesCenter i Beder står fire nyanlagte haveprojekter klar til bedømmelse. Et af dem har Birgit Thorsager Pluszek været med til at lave. Hun er nemlig taget fra sin kirkegård i tre uger for at komme på anlægskursus.

Udvikler sig med branchen

Birgit Thorsager Pluszek er egentlig uddannet planteskolegartner, men i dag arbejder hun på kirkegården ved Rødding Kirke i Pederstrup. Det har hun gjort i 10 år, og hun elsker det. For selvom mange år på samme arbejdsplads for nogle kan føles som "at gro fast", er det langt fra tilfældet for Birgit.

- Det er rigtig vigtigt for mig at blive ved med at dygtiggøre mig inden for mit fag. Branchen udvikler sig jo, så det nytter ikke noget at sætte sig med armene over kors og sige, at man ikke vil udvikle sig sammen med den, siger Birgit.

Derfor tager hun på kursus, så tit hun kan, og denne gang har hun gennemført et tre-ugers kursus i anlægsteknik med fokus på buede linjer.

Vil have hele uddannelsen

Sidste gang, hun var af sted, var det på basiskursus i anlægsteknik, og næste gang vil hun bygge videre på sin grunduddannelse. Birgit arbejder nemlig hen imod at få hele den færdige anlægsgartneruddannelse.

- Jeg kan tage på kursus to uger hvert år, så det kommer selvfølgelig til at tage lidt tid, inden jeg er helt i mål. Men jeg nyder at komme af sted, og hver gang lærer jeg noget nyt, som jeg kan bruge nu eller i fremtiden. Det er noget af det, der gør, at jeg stadig er så glad for mit arbejde, siger Birgit.

Kurset 'Anlæg i betonsten med buede linjer' varer tre uger og indeholder både teori og praktiske opgaver i fx nivellering. Kursets store projekt er et anlæg med buede linjer, som kursisterne anlægger i grupper. Kurset afholdes i februar/marts.

Birgit Bevarer Jobglaeden Med Kurser

Anlaeg I Buede Linjer