Landmanden

Landmanden

Landmanden. Knivskarp specialist i kvæg, svin eller planter.

Landmanden forbereder sig til et liv som selvstændig. Han interesserer sig for dyr og afgrøder, og han arbejder målrettet på at blive den dygtigste i klassen. Landmanden har sans for økonomi. Han bliver glad, når hans ideer giver plus på bundlinjen - og så er han altid klar på en god diskussion om fødevareproduktion.

Landmanden arbejder med forskellige former for husdyrhold og planteavl og har fingre i alle dele af produktionen - lige fra første planlægning til høsten går ind.

På første del af uddannelsen får landmanden en grundlæggende viden om dyrehold og planteproduktion, og han lærer at betjene landbrugets maskiner.

Nogle af landmandens fag er biologi, plantedyrkning, teknik og økologiske grundprincipper – og så er der selvfølgelig masser af praktisk arbejde.

Første del af landmandsuddannelsen varer omkring to år og gør dig til landmandsassistent. Hvis du vil være faglært landmand, kan du fortsætte på uddannelsens anden del.