Internationalt

Rejseholdet Paa Facebook

Ta' til udlandet

Det grønne arbejdsmarked kender ingen grænser. Derfor skal fremtidens arbejdskraft have internationale kompetencer - og dem kan vi hjælpe dig med at få på JU Århus.

Vi samarbejder på tværs af landegrænser med andre skoler og grønne virksomheder for at give elever og medarbejdere de bedste muligheder for personlig og faglig udvikling. Vi hjælper med korte og længere udvekslings- og praktikophold i udlandet, og vi er involveret i en række faglige, internationale projekter.

Internationalt 01 Internationalt 02 Internationalt 03 Internationalt 04

Udland for elever på JU

På JU Århus har alle elever mulighed for at rejse ud og arbejde med de grønne fag i andre lande. Et internationalt praktikophold kan være kort eller langt, og det kan være placeret på forskellige dele af uddannelsen. Her kan du se de aktuelle muligheder for praktik i udlandet:

  • Du kan tage til udlandet, mens du går på skole. Det vil typisk være korte ophold af cirka 3 uger, typisk på grundforløb 2. JU Århus yder tilskud til omkring 15-20 ophold af denne slags hvert år.

  • Du kan tage til udlandet som en del af din praktik, eller du kan vælge at tage hele din praktik i udlandet. Begge dele sker gennem PIU-ordningen, som du kan læse mere om her.

  • Du kan tage til udlandet i op til et år efter endt uddannelse. Opholdet varer 3 måneder og kan være en god overgang fra at gå i skole til at begynde i dit første job. Og så ser det godt ud på CV'et. 

Internationalt 05 Internationalt 06 

De internationale agenter

På JU Århus har vi medarbejdere, der er specialister i at hjælpe med udlandsophold. Vi kalder dem internationale agenter, og du er meget velkommen til at bruge dem, hvis du overvejer et praktikophold i udlandet. Agenterne er blandt andet gode til at finde den rigtige praktikmulighed for dig, hjælpe med at finde en praktikvært i et andet land, forklare reglerne for udlandspraktik og formidle kontakt til andre, der har været i udlandspraktik. Find agenternes kontaktoplysninger her på siden.