Hestemanageren

Hestemanageren

Hestemanageren. Et grundforløb med fokus på heste.

Hestemanageren elsker sin hest. Hun får ny energi, når de er sammen, og hun går op i, at det smukke dyr har det godt. Hestemanageren interesserer sig for anatomi og biologi. Hun kobler af i ridehallens savsmuld og gør boksen ren med et smil - og så kan hun også reparere et hegn og bakke med en traktor.

Hestemanageruddannelsen begynder med et grundforløb i dyrepasseruddannelsen. Dyrepasseruddannelsens fire specialer er zooligiske dyr, førsøgsdyr, dyrehandel og heste. Grundforløbet er ens for alle specialer, men på JU Århus kan du vælge, hvilke dyr, du særligt vil fokusere på i dit grundforløb. På vores afdeling i Malling har du mulighed for at have fokus på heste. Grundforløbet i dyrepasseruddannelsen kan gennemføres på JU Århus, men hovedforløbet gennemføres på andre skoler. Specialet hestemanager er et nyt speciale for dig, der ønsker praktikplads inden for hesteopdræt. 

Hestemanageren arbejder med fodring, pasning og træning af heste på for eksempel et stutteri eller på en rideskole. På uddannelsens grundforløb lærer du om den daglige pasning, håndtering og træning af heste, samt om vedligeholdelse af hestens udstyr. Hestemanageren lærer at passe stald, bokse, folde og hegn, så hesten har det godt, og så modtager hun også undervisning i dressur og spring.

Nogle af fagene på hestemanagerens skema er adfærd, fodring, anatomi, sygdomsforebyggelse, undervisningslære/instruktørgerning og formidling – og så er der selvfølgelig masser af praktisk arbejde.

Adgangsbegrænsning på Dyrepasser Grundforløb

Der er adgangsbegrænsning på denne uddannelse.

Hvis du allerede har en praktikplads, så er du sikret optagelse. Du skal blot medsende din praktikaftale til skolen, når du søger om optagelse via www.optagelse.dk.

Har du ikke en praktikplads, så skal du søge en kvoteplads. Du skal ansøge om optagelse via www.optagelse.dk, og vedhæfte et kvoteansøgningsbilag.

Klik her for at hente dit kvoteansøgningsbilag